CONSEQUENCES AND FOOD SECURITY OF LOCAL DAMAGE TO WHEAT GRAIN BUG BUG
12.07.2022
International Scientific Journal "Science and Innovation". Series A. Volume 1 Issue 3
D. Gafurova, M. Tadjieva, O. Umarov, K. Tokhirov
Abstract. For many years, a-amylases and proteases have been studied for the digestive organs of harmful Stony Cana all over the world, but the information about them is still very scarce. There is not enough information about the enzymes of these insects that participate in the nutrition of the vegetative organs of cereal crops. In this article, we will discuss the effects of local grains with stony canes and food safety.
Keywords: turtle bug, digestive hydrolases, α-amylases, proteases, wheat gluten.
References:
1. 1.Головоченко, А. П. Зерно и зернопродукты: потребительские свойства, нормы качества, экспертиза: учебн. пособие / А. П. Головоченко, М. И. Дулов. – Самара: Изд-во Самарской ГСХА, 2007. – 428 с.
2. Дулов, М. И. Формирование урожая и качества зерна яровой пшеницы в Поволжье: монография / М. И. Дулов, М. М. Алексеева, Н. В. Празничкова. – Самара: СамВен, 2007. – 192 с.
3. Иванцова, Е. А. Вредные насекомые в агроценозах зерновых культур Волгоградской области / Е. А. Иванцова // Нива Поволжья. – 2007. – № 3. – С. 10-13.
4. ГОСТ Р ИСО 9001-2001. Система менеджмента качества. Требования. – М: ИПК Изд-во стандартов, 2001.
5. ГОСТ Р 51404-99 (ИСО 5530-1-97). Мука пшеничная. Физические характеристики теста. Определение водопоглощения и реологических свойств с применением валориграфа. – М.: ИПК Изд-во стандартов, 2000.