CAUSES OF ANEMIA AND MEASURES TO PREVENT IT
24.01.2024
International Scientific Journal "Science and Innovation". Series D. Volume 3 Issue 1
Kurbanova Shaxnoza Shaniyazovna
Abstract. The article discusses the causes of anemia, emphasizes the significance of iron in food, and explores measures to eliminate anemia
Keywords: macro-elements, anemia, red blood cells, hemoglobin, carbohydrates, proteins, fats.
References:
1. Петровский К.С. Азбука здоровья: О рациональном питании человека. М., 1982, - 112с.
2. Скурихин И.М., Шатерников В.А., Как правильно питаться. М., 1987, - 252 с.
3. Смоляр В.И. Рациональное питание. Киев, 1991, -368 с.
4. Qurbonov Sh., Qurbonov A. To’g’ri ovqatlanish qoidalari. Toshkent, 2014. 230 b
![](images/google_scholar.png)
![](images/cyberleninka_logo.png)